IP adres nedir? nasıl ögrenirim ?

İP resimeri

IP Adresi

IP adresleri, bilgisayarların ve ya web sitelerin kimlik numaralarıdır. İnternet servisine bağlı olan cihazların kesinlikle ip adresine sahip olması gerekmektedir verilerin aktarımında problem çıkmaması için kesinlikle ip adresleri uyumlu olmak zorundadır aksi takdirde verilerin kaybolması neden olabilir. Şuanda en çok IPv4 kullanılmaktadır. 32 bit boyunda 4adet 8 bitlik sayıyı göstermektedir. Örneğin 185.92.3.2 şeklinde olabilirler.

Tabi internet tarayıcılarına IP adresi yazarak da bir web siteye bağlana biliriz ama bu kullanım açısından zor olabilirdi onun için bir alan adına sahip olarak kullanmamız daha etkili ve kullanışlı olacaktır.

Statik ve dinamik IP Numaraları nedir?

IP adresleri Statik ve Dinamik olarak iki ana başlık altında incelenmektedir.  Statik IP Adresleri; Asla değiştirilemeyen kalıcı IP adresleridir. Dinamik IP adresleri; Bir cihaz üzerinden internete her giriş çıkış yaptığımız takdirde yeni baştan geçici IP adresi tanımlayan adreslere denir. Statik IP Adresleri bilgisayarlara, admin yardımıyla manuel olarak atanmaktadır. Dinamik IP’lerde ise bu işlem Bilgisayar ara yüzlerinde ya da sunucu yazılımları tarafından otomatik olarak atanmaktadır. IP adresleri, servis sağlayıcıları tarafınca statik olarak tanımlanmaktadır.

IP Adresimi nasıl öğrenirim?

İP adresimizi öğrenmek için yapılması çok kolay https://ipadresim.isimkayit.com/ adresine tıklayarak adresiniz otomatik olarak gözükmektedir.