Keyword(Anahtar kelime) nedir?

Keywords

Keyword, bir web sitenin üzerindeki resimler, videolar ve yazıların birbirleriyle ilişkilendirildiği kelimeler dizinidir. Günümüzde, internet üzerinden arama motorlarına yazdığımız kelimeler, bir yazının karşılığına ulaşmak için önemlidir. Arama motoru algoritmaları sizin yazdığınız yazıları algılar ve karşınıza o Keywords’le alakalı web siteleri çıkartır. 

Keywords'ler günlük hayatımıza girdiği zamandan itibaren, web sitesi için en çok dikkat etmemiz gereken hususlar arasına da girmiştir. Web sitenin içindeki yazıların arasına ne kadar anahtar kelimeler eklersek, arama motorları tarafından üst sıralara çıkma şansımız o kadar artar. Anahtar kelimesini, arama motoruyla bir bilgiye ulaşmak için alt resimde olduğu gibi arayabiliriz.

Keyword araştırması nedir?
Keywordler konu ya da konular hakkında kullanıcıların en çok girdiği terimlerdir. Anahtar kelimelerinizi düzgün ve özenli girdiğiniz takdirde internet siteniz, arama motorları tarafından indekslenerek yukarılara çıkartılacaktır. Mesela blog sayfanıza makale yazacaksınız diyelim. Örneğin araba ile alakalı bir blog yazmak istediniz, makalenizin içerisine araba ile ilgili keywordlar eklerseniz arama motorları makale yazınızı üst sıralara taşıyacaktır.Örneğin; arabalar, araba nedir,en iyi arabalar, güzel arabalar, pahalı arabalar gibi bir sürü anahtar kelime girerek bu konuda araştırma yapan insanların aramaları sonucunda, arama motorlarının üst satırlarında görüntülenirsiniz.

Keywordleri neye göre belirlemeliyim?
Keywords'lerin, günümüzdeki hitler'in geneli Google üzerinden yapılmaktadır. Bu yüzden SEO optimazasyonları çok önemlidir. Arama motorlarına yazdığımız kelimelerin düzgün ve özenli olması, arama motorları üzerinde hızla yükselmemizi sağlar.Botların, sitenizde algıladıkları ilk şey başlıklardır. Başlıkların, düzenli bir şekilde gerekli olan h1-h2-h3-h4-h5-h6 başlıklarına uygunluk durumuna göre yazılması sizleri üst sıralara yükseltecek ve hit almanıza yardımcı olacaktır. Yanlış yazılan keywordsler ise Google tarafından geri plana atılma ihtimalinizi çoğaltacaktır. Başka sitelerden alınan alıntı içeriklere, anahtar kelimelerinizi eklemeniz de sizleri geri plana itecektir.Bazı keywordlerde ise diğer kullanıcılarla aranızda rekabet ortamı olacaktır. Bazı kullanıcılar, Google'da üst sıralarda gözükmek için reklam bile vermektedirler. Bu hususta yapmamız gereken, rekabet ortamının analizini yaparak isteğiniz doğrultusunda ekstra yardımlardan yararlanmaktır.