Özel Tasarım Web Sitesi Nedir?

Özel Tasarım Web Sitesi Nedir?

Kişisel veya kurumsal bir web sitesine ihtiyacınız olduğunda karşınıza iki seçenek çıkar; hazır web tasarım ve özel web tasarım. Hazır web tasarımların aynı şablonla bir çok kopyasının oluşturulduğunu düşünürsek kullanıcıların amaçlarına ulaşması için çok verimli olacağını söylemek zordur. Tam anlamıyla amaca yönelik, kişilerin istediği tüm özellikleri taşıyan ve ihtiyacı karşılayan, kullanıcı dostu, sıfırdan tasarlanmış sitelere özel web tasarım deniliyor. Bu yazımızda Özel tasarım web sitesi nedir, Özel tasarım web sitesi avantajları nelerdir? gibi soruları yanıtlayarak Özel web tasarımlar hakkında sizi detaylı bilgilendireceğiz.

Web Tasarım Nedir?
Web tasarımı, web sitesinin arama motorlarında erişilebilirliğini sağlayan, ana hatları ile kişi ve kurumları, ürün ve hizmetleri tanıtan grafik ve metinlerin bir araya geldiği, kişi ve kurumların internet (dijital) ortamında görünen yüzü denilebilir.
İnternet tarayıcılarının görüntüleyebileceği web tasarımı, HTML, CSS, JS, PHP, Python, Ruby, ASP, XML gibi dillerde olup uzmanlar tarafından yapılır. Bu işi yapan kişilere de web master ya da web tasarımcısı denilir.

Özel Tasarım Web Sitesi Nedir?
Özel tasarım web siteleri, geliştiriciler tarafından sunulan belli başlı klişeleşmiş şablon veya özelliklere bağlı kalmadan; kullanıcının istediği doğrultuda, özgürce ve hiçbir platforma bağlı kalmadan oluşturulan web siteleridir. Hazır web sitesi şablonu, web sitelerinde kullanıma hazır bir şekilde kullanıcıların yalnızca istedikleri bilgiyi doldurarak kısa bir zaman ve az bir efor ile web site kurmasına olanak sağlar. Ancak  sayfa düzenine uymak gerekir ve bu da genellikle avantaj gibi gözükse de bazı durumlarda kullanıcıyı kısıtlayarak oldukça büyük bir dezavantaj haline geliyor. Oysa bu şablonlara veya herhangi bir platforma bağlı kalmadan tasarlanan özel tasarım web siteleri ise kelimenin tam anlamıyla, kullanıcılar için benzersiz bir site deneyimi sunar. Kullanıcıların kendi istedikleri özellikleri içeren bireysel veya iş amaçlı olarak düzenlenmektedir.
Son zamanlarda birçok web tasarım ve web yazılım şirketi hazır şablonlar ile web sitelerini üretmektedir. Bu durumda profesyonel web tasarım hizmetinden kaçınarak hem kullanıcıya basit bir görünümde bir web sitesi oluşturmak hem de zamandan tasarruf etme mücadelesi içerisine girmektedirler. İKWEBTASARIM bu konudaki tüm hassasiyetini göstererek her zaman müşterilerine özel tasarımlı internet sitesinin avantajlarını paylaşmaktadır.
Özel web tasarım sahibi olmak SEO konusunda bir adım önde olmak anlamına geliyor. Özel tasarımlarda aklınıza gelebilecek her şey yeniden, hedefe yönelik geliştiriliyor. Arama motorlarının SEO çalışmalarında içerik yayınına odaklandığını biliyoruz. Site tasarımı SEO ve arama motoru algoritmasına uygun tasarlandığında içerik yayını daha etkili hale geliyor, sıralamada öne çıkmaya yardımcı oluyor.  

Özel Tasarım Web Sitesi Avantajları Nelerdir?
Web tasarım firmaya, markaya, ürüne ya da hizmete özel olarak şekillenmesi gereken bir proje olmalıdır. İnternet projelerinin her zaman özgün ve orijinal olması gerekir. Milyonlarca site arasında fark edilmek ve eşsiz olmak için özel web tasarım ile fikrinizi öne çıkarmaya ihtiyaç duyarsınız.
- Özgündür. Aynı sektörde faaliyet gösteren siteler dâhil tüm sitelerden sıyrılmanızı sağlar, markanızla özleşen bir tasarıma sahip olursunuz.
- Kişiye, ürüne, hizmete ya da markaya özel tasarlanır. İstediğiniz görüntü ve özelliklerin tasarımda yer alması sağlanır.
- Rekabet gücünü artırır. Sıfırdan bir tasarım geliştirildiğinden rakip sitelerden daha üstün özellikler taşıyan bir site oluşturulabilir.
- Özel web tasarım SEO (Arama motoru optimizasyonu) için etkilidir. Özel sitelerde her şey SEO odaklı geliştirildiğinden tüm ayarlamalar tasarım aşamasında yapılır, site daha hızlı sonuç alır.

Özel tasarım site hizmetinin tek dezavantajı tasarımın süresidir. Hazır tasarımlarla neredeyse aynı gün bile yayına çıkmak mümkünken özel tasarımlarda bu süre biraz daha uzundur; ancak tüm ihtimallerin düşünüldüğü, her şeyin test edildiği bir süreç sonunda kusursuz bir site ortaya çıkar.
Özel hazırlanmış kurumsal web sitesi ve e-ticaret sitelerinde güzel olan şey bir inşaat mantığında adım adım ilerleyip mükemmele doğru ilerleyebilmenizi sağlar. Ayrıca sitenin yapısı ve yazılımı sabit kalmasına karşın tasarımını birkaç yıl sonra yenileyerek komple yeni bir site gibi gösterebilir fakat admin panel üzerindeki tüm bilgileri kaybetmeden aynı şekilde tutabilirsiniz.

Yüzlerce özel yazılım ve tasarım yapılan web sitesine imzasını atmış, yüksek müşteri memnuniyeti ve referans sayısı sayesinde İKWEBTASARIM Web Tasarım Firmaları içerisinde “En Çok Tercih Edilen Web Tasarım Firması” olmaktan gurur duyuyoruz. 
Sizlerin de kişisel veya kurumsal işleriniz de Özel Yazılım ve Tasarım web sitesi için bizimle iletişime geçebilirsiniz.