Profesyonel Web Tasarım

Profesyonel Web Tasarım


Eskiden firmaların ya da hizmet veren şahısların bir web sitelerinin olması yalnızca bazı sektörler için önem taşımakta idi. Gelişen teknoloji, artan ihtiyaçlar, rekabet ortamındaki artış, bilgiye daha kolay ulaşma ve verilen hizmetleri karşılaştırma isteği, hizmet ya da ürün almadan önce yaşanmış deneyimleri görme eğiliminin artmasıyla birlikte değişen alış veriş kültürü artık en küçük işletmeden en büyük işletmeye kadar herkesin bir web sitesi sahibi olmasını gerektiriyor. İşletmelere ait web siteleri ulaştığı ziyaretçileri etkilemeli ve iletişime geçme, satın alma ya da soru sorma gibi aksiyonları sağlaması gereklidir. Bu bakımdan en küçük işletmeden en büyüğüne mutlaka profesyonel web tasarım hizmeti alması gereklidir.
Tüketiciler ya da bir hizmet ihtiyacı olan herkes internet üzerinden arama yaparak alacağı hizmete veya ürüne ulaşıyor. Ürün yorumlarını ya da firmanın yorumlarını okuyor, okuduğu tecrübelere göre de bir işletmenin müşterisi olmaya karar veriyor. Bir çilingir hizmeti için o magneti yıllarca buzdolabı üzerinde tutmak artık azınlıkta bir kesimin kullandığı yöntem olarak kaldı. Anahtarı içeride unuttuğumuzda en doğal yöntem artık, cep telefonumuzdan, internet üzerinden yakınımızda bir çilingir hizmeti veren işletme aramak oldu. Bu hizmeti alırken de firmanın hızlı ve güvenilir olup olmadığını da yine aynı internet araştırmamız üzerinden edinmekteyiz.
Daha uzun soluklu projeler düşünelim, firmanız için bir hizmet almanız gerekiyor. Yine internet üzerinden bu hizmetleri veren firmaları araştırıyor, web sitelerini ziyaret ediyor, kendileriyle irtibata geçiyor ve tekliflerini değerlendiriyorsunuz.
Bu süreçte almak istediğiniz hizmete ilişkin de firmaların web sitesine yazdığı içerikleri okuyorsunuz ki, sizin talebinizin hizmetleri içerisinde olup olmadığını anlayabilesiniz. Ek olarak referanslarını inceliyorsunuz ki, çalıştıkları yerler, yaptıkları işler sizin de istediğinize hitap ediyor mu anlayabilesiniz. Tüm bunları inceleyen ziyaretçiler için tasarımı doğru yapılmış, hızlı çalışan web siteleri öne çıkar. Yani profesyonelce hazırlanmış web siteleri işletmelere yeni müşteriler kazandırır.
Bir firmanın web sitesinin yapılandırılması, kolay ve kullanışlı olarak bilgiye ulaşılabilir olması siteyi gezen ziyaretçi açısından en önemli detaylardan birisidir. Herkes yaptığı işi anlatabilir; ancak bu detayın sunum şekli ve ne kadar kolay ulaştığı, yorulmadan web sitesini gezebildiği ziyaretçiyi çeken bir detaydır.
Günümüzde artık birçok hazır paket dahilinde; ya da özel tasarım hizmetleri alınarak web siteleri oluşturulabiliyor. Çok sayıda profesyonel web tasarım hizmeti veren ya da hazır web sitesi sunan firma ve bireyler mevcut.
Tabii her sektörün kendine özgü uzmanlaşma ve deneyim kriterleri var. Bazı konular, bazı bilgiler kişinin yaptığı işte uzmanlaşması, yaşadığı deneyimler sonucu kazanımları, olası bir sorunda bulacağı çözümler ve bu çözümleri hayata geçirme süreleri kazanılan deneyimlerle ortaya çıkıyor.

Hangi sektörde olursanız olun kazanılan deneyim, dışarıdan yalnızca o bilgileri okuyarak ve tamamen takip etmeden kazanılabilecek bir beceri değildir. Profesyonel ve iyi web tasarım firmalarından hizmet aldığınızda da projeniz adına tam da bu anlamda bir web sitesinden daha fazlasını kazanırsınız. Profesyonel web tasarım firması web sitesi ihtiyacınızı sadece internette yayınlamak olarak görmemektedir. Size aynı zamanda sitede vermek istediğiniz detayların konumlandırılması, ne sıklıkta güncelleme yapılacağına ilişkin pratik çözümler sunar ve bunları uygular.

Profesyonel Web Site Tasarımı Nasıl Olmalıdır?
Profesyonel bir internet sitesi, ziyaretçileri tarafından daha iyi algılanması için, web sitesi içeriğinin ziyaretçiye bilgi verici, etkili ve kısa yoldan iletilmesi önemlidir. İnternet kullanıcıları aradıkları içeriği, görseli veya videoyu kolay hızlı olarak bulmak istemektedir. Karmaşık yapıda olan ve ziyaretçilerin sitede gezinirken linklere, içeriklere ve menülere erişmekte zorluk çektikleri zaman internet sitesini hemen kapatmakta ve o internet sitesinde zaman geçirmemektedirler. Web sitesinin içeriği etkili ve sade olması aradıklarını bulmaları ve işlem yapmaları için kolaylıklar sağlayacaktır. 
Etkili ve sade bir web sitesi tasarımı, karmakarışık ve dağınık web sitelerine göre birçok avantaj sağlıyor. Web sitenin ziyaretçileri tarafından kolay algılanması, mesajın alıcıya en etkili ve kısa yoldan iletilmesi anlamına geliyor.
Sizi hedeflerinize ulaştıracak profesyonel bir web sitesi oluşturmak için dikkat edilmesi gerekenler;

Tasarımınızın işletmenizi yansıtmasını sağlayın:
Web siteniz markanızın bir uzantısıdır, bu nedenle tasarımı işletmenizi yansıtmalıdır. Markanıza uyan bir tasarım seçmeniz önemlidir çünkü insanlar sizi bu şekilde hatırlayacaktır.
İş türünüz tasarımınızı belirler. Bir grafik tasarım şirketiyseniz, daha ayrıntılı bir web tasarımınız olabilir. Öte yandan, bir doktor muayenehanesi basit ve işlerini yansıtan bir tasarıma sahip olmalıdır.
Genel olarak, hedef kitlenizin markanızı düşünmesini sağlayan renkleri ve tasarımları seçmek istersiniz. Bu, marka tanınırlığınızı oluşturmanıza ve işletmelerinizle bir ilişki duygusu yaratmanıza yardımcı olacaktır.
Şirketinizi yansıtan sade ve modern bir tasarım seçerek, potansiyel müşterilerinizi sayfanızda daha uzun süre tutabilir ve onların müşteriniz olmasını sağlaya bilirsiniz.

Etkili ve sade bir ana sayfa oluşturun :
Arama motoru optimizasyonu veya tıklama başına ödeme reklamları kullanıyor olsanız da, genellikle insanları işletmeniz hakkında bilgi edinmek için ana sayfanıza yönlendirirsiniz. Oraya vardıklarında, daha ayrıntılı bilgi edinmek için web sitenizde gezinebilirler. Ana sayfa markanızın ilk temsilidir, bu nedenle potansiyel müşterileri şirketiniz hakkında bilgilendirmek için yararlı bir kaynaktır.
Basit ama etkili bir ana sayfa tasarlamanız önemlidir. Ziyaretçilerinizi fazla yazı ve karmaşık bir tasarım ile bunaltmak, potansiyel müşterileri web sitenizden çıkmalarına neden olacaktır.
Ana sayfanız, hedef kitlenizi ilgilendiren öğeler içermelidir. Uzun metin blokları yerine, daha fazla bilgi içeren sayfalara bağlanan görsel öğeler oluşturabilirsiniz. Bu adım, ziyaretçilerinizin işletmenizin farklı yönlerini görmelerine yardımcı olur ve daha sonra neye bakacaklarına karar vermelerini sağlar.
Etkili bir ana sayfa oluşturmak için sadece önemli bilgileri ekleyin. Bu şekilde, web sitenizin karmaşık olmasını önleyecek ve potansiyel müşterilerin sayfalarınızda etkili bir şekilde gezinmesine izin verecektir.
Şirketinizi veya markanızı yansıtan sade ve modern bir ana sayfa oluşturarak, potansiyel müşterileri sayfanızla daha uzun süre meşgul edebilir, ürünleriniz ve şirketiniz hakkında daha fazla bilgiye sahip olmalarını sağlaya bilirsiniz.

İşlevsel bir gezinme oluşturun :
Gezinme, web sitenizin en önemli bölümlerinden biridir. İnsanlar sitenizde bilgi bulmak istediklerinde, navigasyonunuzu kullanırlar. İnsanların zorlanmadan doğru bilgilerin olduğu sayfaları bulmasını istiyorsanız.
Navigasyonunuzu tasarlarken, basit ve kullanımının kolay olduğundan emin olmanız gerekir. Belirli alt başlıkları içerebilen geniş başlıklar oluşturmak, web sitenizi düzenli tutmanıza ve ziyaretçilerinizin aradığı bilgiyi kolayca bulmasına yardımcı olacaktır.
Navigasyonunuz zayıfsa, kullanıcılar aradığı bilgiyi bulamaz. Doğru sayfaları bulmak için mücadele eden ziyaretçiler bir müddet sonra sıkılarak sitenizden ayrılmasına ve rakip sitelere geçmesine neden olacaktır.
Potansiyel müşterileri web sitenizde daha uzun süre tutmak için, doğru bilgileri bulmalarına yardımcı olan işlevsel bir gezinme oluşturun.

Duyarlı (responsive) tasarım :
Web siteniz için ihtiyacınız olan en önemli şeylerden biri duyarlı bir tasarımdır. Duyarlı tasarım, kullanıcıların sitenizi nasıl deneyimlediğini etkilediği için son derece önemlidir.
Web siteniz duyarlı bir tasarıma sahip olduğunda, kullanıcının kullandığı cihaza uyarlanır. İster cep telefonu ister masaüstü bilgisayarı olsun, her iki kullanıcı da sitenizi cihazlarına uygun bir şekilde görür. Bu, kullanıcıların sitenizle rahat bir etkileşimde kalmasını sağlamak için son derece önemlidir.
Web siteniz her cihazda masaüstü sürümü gibi görünüyorsa, kullanıcılar sitenizi kullanmakta zorlanacaktır.  .

Bu tür bir tasarım, web siteniz için çok önemlidir çünkü mobil ve tablet kullanıcılarının web sitenizi düzgün bir şekilde görüntülemesini sağlar. Web sitenizde vakit geçirmelerini sağlayan kusursuz bir deneyime sahipler. Bu, potansiyel müşterileri, kullandıkları cihaz ne olursa olsun, web sitenizde daha uzun süre tutar.
Duyarlı bir tasarım uygulayarak, daha fazla potansiyel müşteri yakalayacak ve onları işletmenizin web sitesiyle meşgul tutacaksınız.

Site İçi SEO Optimizasyonu: 
Arama Motoru Optimizasyonu (SEO), web sitenizin veya web sayfanızın görünürlüğünü ve bir arama motorunun doğal veya ücretsiz aramasındaki sıralamasını iyileştirme sürecidir. Anahtar kelime araştırmasına, teknik altyapıya ve özel ihtiyaçlarınızı karşılayacak içeriğe odaklanarak sitenizin arama motorları için görünürlüğünü artırmaya yardımcı oluyoruz.

Anahtar Kelime Araştırması yapılmalı : 
Ana işinizi veya hedefinizi alıyor ve sitenizi optimize etmek için en mantıklı olan belirli anahtar kelimeleri analiz ediyoruz. Her zaman rekabeti, yapılan aramaların miktarını ve bunun bir hedef anahtar kelime veya geniş bir anahtar kelime olup olmadığını dikkate alırız. Geniş bir anahtar kelime, yüksek bir arama oranı sağlayabilir, ancak daha yüksek bir dönüşüm oranı oluşturmayabilir. İkisi arasında doğru dengeyi belirlemenize ve sitenizin konuştuğunuz konularda otorite olmasına yardımcı olabiliriz.

Sizde dünya standartlarına uygun profesyonel bir web site tasarımı hizmeti almak isterseniz İKWEBTASARIM uzmanlarıyla iletişime geçebilirsiniz.