Site Hızı Ölçme Araçları Nelerdir

Site Hızı Ölçme Araçları

Website ölçüm araçları sitenizin sahip olduğu hız oranını gösteren araçlardır. Hızınız, sitenizi ziyaret eden son kullanıcılar açısından oldukça önemlidir. Hiç kimse yavaş işleyen bir sitede gezinmek istemez. Web site hız ölçüm araçları sizin bu açığınızı kapatıyor. Sitenizin hızını tespit ederek ne kadar hız aldığınızı göstermenin yanı sıra sitenizdeki eksikleri de bulmanızı sağlıyor. Bu sayede siteniz üzerindeki eksiklikleri giderebiliyor ve sitenizi daha kullanışlı hale getirebiliyorsunuz. Hem verimlilik hem de erişimi arttıran bu hizmetler sayesinde insanlar web sitenizde hızlı ve keyifli vakit geçirebiliyor. Her sektörde olduğu gibi Web site ölçme aracı sektöründe de bir çok firma bulunmakta. Hepsinin birbirinden farklı özelliklerinin olmasının yanı sıra tek bir amaca hizmet ediyorlar. Gelin hep birlikte popüler olan Web Site Hız Ölçüm Araçlarını inceleyelim.

PageSpeed Insights


Google tarafından geliştirilen PageSpeed en popüler araçların başında gelmektedir. Oldukça kullanışlı olmasının yanı sıra rakiplerini de oldukça büyük bir farkla geride bırakmıştır. Yani, daha açıklayıcı konuşmak gerekirse diğer araçların sahip olduğu bilgiler aslında PageSpeed bilgileridir. Yapılan test sonucunda web sitenize 1’den 100’e kadar bir puan verilir. Bu aracın hem masaüstü hem de mobil versiyonları vardır. Sistem ayrıca web site performansını arttırmak için bilgiler sunmaktadır. 

Sürekli geliştirilen ve iyileştirilen bu araç, web sayfalarının tamamını yüklemek için gerekli olan süreyi ölçmesinin yanı sıra sayfanın sadece üst kısmının da yükleme süresini göstermektedir.

Pingdom

Pingdom Speed Test, webmasterlar arasında en çok bilinen araçlardan birisidir. Bu araç tarafından sunulan rapor 4 bölüme ayrılmaktadır. Bunlar arasında web site performansı, sayfa boyutu, yükleme süresi ve sorgu sayısı yer almaktadır.

Pingdom, ücretsizdir ve web siteleri 4 farklı konuma göre analiz etmektedir. 4 farklı konuma göre analiz yapıldığı için genel olarak elde edilen test sonuçların gerçeği yansıttığı söylenebilir. Ayrıca bu aracı kullandıktan sonra site hakkında bir çok bilgiye sahip olabilirsiniz. Sayfadaki resim boyutlarından, html boyutuna kadar sayfa hızınızı etkileyen her unsuru sizlere sunuyor.

GTmetrix



GTmetrix, web site performansıyla ilgili bilgileri en iyi sunan araçlardan birisidir. Pagespeed ölçümlerine dayalı olarak ayrıntılı değerlendirme yapar Yapılan test sonucunda web sitelere A ile F arasında bir puan vermektedir. Bu aracı ücretsiz olarak kullanıp web sitenizi test edebilirsiniz.

Ayrıca Test verilerinizi dosya olarak dışa aktarmanıza olanak tanır.

Bazı köklü kuruluşlar testlerini bu araçla yapmaktadır. Belli bir ücret ödeyerek tam sürüm alabilirsiniz.


UpTrends

Uptrends’i diğer araçlardan ayıran en büyük özelliği lokasyon seçimi yapılabilmesidir. Detaylı web site taramasından sonra sitenizin hem olumlu hem de olumsuz verilerini raporlar. Bu rapora göre yapılabilecek işlemler hakkında bilgiler vererek işinizi daha kolay bir hale getiriyor.


Sitenizin kök tabanına kadar tarama yapan Uptrends gecikmelere neden olan faktörleri ve http üst bilgilerini de denetliyor.Ayrıca Uptrends aracı ile sadece web site taraması değil, mobil uygulamaların hız analizlerini de yapabilirsiniz.


PerfTool

PerfTool, açık kaynaklı bir araçtır ve Github tarafından geliştirilmiştir. Bir çok araca göre istatistikleri daha anlaşılır bir şekilde aktaran bu araç, web siteleriyle ilgili bilgileri toplayıp size aktarabiliyor.

PerfTool aracını kullanarak performansı etkileyen 200’den fazla veri hakkında bilgi alabilirsiniz. PerfTool, web sitenin tamamını tek seferde analiz eder. Yani tüm URL’leri ayrı olarak analiz etmenize gerek yoktur.


YSlow



YSlow, Yahoo verilerine dayanarak çalışır. Google PageSpeed Insights aracına alternatif olarak kullanılabilir. Açık kaynaklı bir araçtır. Analizler Yahoo kuralları baz alınarak yapılır.

YSlow, test sürecini 3 aşamada gerçekleştirir. Sistem öncelikli olarak DOM verilerini tarar. Sonrasında tüm veriler hakkında bilgi alır. Alınan bilgileri analiz ederek kurallara uygun olacak şekilde not alır. Test sonucunda kişiye notlar bir araya getirilerek rapor sunulur.



Web Site Hız Ölçüm araçları sitenizin daha verimli ve daha kullanışlı olmasını sağlayacaktır, bu yüzden gerekli araçlardır. Kaliteli Web Site ve Barındırma hizmeti için tıklayın.