SubDomain Nedir?

SubDomain Nedir?

Alt alan adı, ana alan adınızın ek bir parçasıdır. Alt alan adları, web sitenizin farklı bölümlerini düzenlemek ve bu bölümlere gitmek için oluşturulur. Ana alan adınızda birden fazla alt alan adı oluşturabilirsiniz. Örneğin alan adınız alanadi.com olsun, sayfanızın herhangi bir bölümünün urlsi ana adınızın alt adıdır. Yani icerik.alanadi.com sitenizin subdomainidir.

Arama motorları, alt alan adlarını tek bir web sitesi olarak tanır. Bu, veri trafiğinizin artmasındaki önemli kavramlardan biridir. Birincil alan adınıza geri bağlantı kurmanıza olanak tanır ve bu da bulunabilirliğinizi arttırır. Bunu göz önünde bulundurarak, alt dizinlerde alt alan adlarının kullanılmasının mantıklı olduğu bazı özel durumlardan bahsedelim.


SubDomain Kullanım Örnekleri
Bir subdomainin en yaygın kullanımı, bir web sitesinin test veya yapım sürecidir. Genellikle web tasarımcılar web siteleri yapımı sırasında siteyi yayınlamadan önce çoğu kez alt alan adlarını test eder ve onaylar.

Bir diğer kullanım alanı ise e-tiracet siteleridir. E-Ticaret sitelerinin içeriği oldukça karışık olduğundan çoğu zaman alt alan adı kullanılması gerekir. Bunun yanı sıra mobil web siteleri ve blog siteleri içinde subdomain kullanılabilir.