Web geçmişi nedir? Nasıl silebilirim?

Web geçmişi nedir? Nasıl silebilirim?

Günümüzde internet üzerinde sürekli bir web sitelerine girip bilgi edinmek gibi, bir sürü işlemler yapmaktayız tabi bu arada tarayıcılar üzerinden girdiğimiz web siteleri, oluşturduğumuz hesaplar, girdiğimiz şifreler hatta yaptığımız banka işlemleri bile tarayıcı geçmişlerinde depolanmaktadır. Bu depolamanın iyi yönü olduğu gibi kötü yönü de mevcuttur. İyi yönünden bahsedecek olursak eğer, şifre unutma, kaybettiğimiz bir web sitesini bulma, daha önceki izlediğimiz bir filmi bulma gibi işlemleri yapmamız gayet kolaydır. Kötü yönleri ise verler açık olarak kaydedildiği için kötü amaçlı kullanıcılar tarafından ele geçirilip verileriniz kullanılabilir. Bu sayede sizin web sitelerini ziyaret ettiğiniz web sitelerine, gönderdiğiniz paralara, yolladığınız özel mesajlara kadar her türlü verilerinize erişmektedir bu nedenden dolayı kaydedilmesini istediğiniz verileri simeniz ya da kaydedilmesini istediğiniz işlemleri gizli sekme üzerinden gerçekleştirmeniz gerekmektedir.

Google firmasının açık kaynaklı olarak geliştirdiği internet tarayıcısı. 2008 tarihinde piyasaya sürülmüştür. İlk olarak Windows sürüm yayımlanmıştır.  Ardından MacOS, İOS, Andorid ve Linux sürümlerinde de yayımlanmıştır 
 Google Chrome önbellek temizleme resimli anlatım için tıklayınız

Microsoft Edge, Windows 10 için özel olarak tasarlanmıştır. Hızlı ve güvenli bir tarayıcıdır. Özellikle Explorer’a göre daha hızlıdır.
Microsoft Edge önbellek temizleme resimli anlatım için tıklayınız

Opera 1995 yılında Solftware tarafından geliştirilmiştir. Opera ilk olarak Windows, macOS ve Linux işletim sistemleriyle çalışmaktadır.
Opera önbellek temizleme resimli anlatım için tıklayınız

Mozilla vakfı tarafından kurulan açık kaynak kodlu bir arama motorudur. Günümüzde internet kullanıcılarının %20'si Firefox kullanmaktadır. 
Firefox önbellek temizleme resimli anlatım için tıklayınız